Skip to content
Események betöltése

« Összes Események

Accord Maraton // Fekete Gyula és Zombola Péter összes vonósnégyese

május 31. / 5:00 du. - 8:30 du.

Accord kortárs maraton az ISON-ban!
Az Accord Quartet ismét klub-hangulatú kamarazenei estet szervez.
A mostani téma a mai zene lesz, két csodálatos hangulatokat idéző szerzőtől, Fekete Gyulától és Zombola Pétertől.
Az eseményen szabad lesz az interakció, a közönség bátran kérdezhet műhelytitkokról a kvartett tagjaitól és a szerzőktől.
Reményeink szerint a koncert az ISON kitűnő süteményei és kávéja mellett igazi bensőséges élményt adhat minden résztvevőnek.
A koncertek időpontjai:
2023. 05. 31., szerda
17.00
Zombola Péter: 1. vonósnégyes, Fekete Gyula: 1. vonósnégyes
18.00
Zombola Péter: 2. vonósnégyes, Fekete Gyula: 2. vonósnégyes
19.00
Zombola Péter: 3. vonósnégyes, Fekete Gyula: 3. vonósnégyes
A koncert helyszíne:
ISON – 1074 Budapest, Hársfa u. 25
Jegyár a három koncertre:
Felnőtt: 1500 Ft
Gyermekeknek ingyenes
Az Accord Quartet tagjai:
Mező Péter – hegedű
Veér Csongor – hegedű
Kondor Péter – brácsa
Ölveti Mátyás – cselló
A koncertet az NKA támogatja.
A szerzőkről:
Fekete Gyula:
Zeneművészeti Egyetem Zeneszerzés Tanszékének tanszékvezető tanára, több európai és tengerentúli zeneművészeti egyetem vendégprofesszora.
A Zeneakadémián diplomázott zeneszerzés szakon, majd a mesterképzést a Roosevelt Egyetem Zenei fakultásán, doktori címét az Illinois-i Evanston Northwestern Egyetemén szerezte meg.
A megmentett város című 1999-es operája az egyfelvonásos kategória győztese volt 2000-ben, a Magyarország államalapításának ezeréves ünnepségére kiírt operapályázaton, a művet 2002-ben mutatták be a Magyar Állami Operaházban. Az Excelsior! Liszt Ferenc mennybemenetele című operáját a Liszt-bicentenáriumra komponálta 2011-ben. Számos színházi és filmes produkció zeneszerzőjeként is jelen van a magyar zenei életben. Számos művet írt többek között a Magyar Állami Operaház, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, a Chicago Pro Musica és a The Music Group of Philadelphia felkérésére.
1998 óta tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesülete elnökségének.
Díjai:
Bartók-Pásztory-díj, 2011
Erkel-díj, 2001
——
Zombola Péter:
Zeneszerzői tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte Kocsár Miklós és Csemiczky Miklósnövendékeként, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán Jeney Zoltán és Orbán György tanítványa volt. 2006-ban kapta meg kitüntetéses zeneszerző diplomáját, egy évvel később pedig ugyancsak kitüntetéssel a zeneelmélet tanári oklevelet. 2006 és 2009 között a Zeneakadémia Doktoriskolájának doktorandusz hallgatója, doktori fokozatát 2010-ben szerezte meg.
Számos művét mutatták be a legrangosabb magyar és nemzetközi fesztiválokon, kortárszenei és kortárs művészeti kurzusok állandó résztvevője, filmzenéket ír magyar és külföldi filmekhez, emellett színházi zenét, reklámzenét és egyéb alkalmazott zenéket is komponál. 2003 nyarán II. zeneszerzői díjat nyert a Semmeringi Nemzetközi Nyári Akadémián, 2004-ben ugyancsak II. díjat a Zeneakadémia zeneszerző versenyén, a 2004 őszén megrendezett Vántus István Zeneszerzőversenyen II. díjjal jutalmazták.
Három ízben is megkapta az Oktatási és Kulturális Minisztérium Kodály Zoltán Alkotóművészeti Ösztöndíját, 2009-ben az UMZF zeneszerző versenyének III. díját és két különdíját, 2011-ben pedig a Vántus István Zeneszerzőverseny I. díját nyerte el. 2012-ben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2013-ban Requiem c. oratóriumáért megkapta az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Év Zeneműve díját. 2015-ben Erkel Ferenc-díjjal tüntették ki.
2004-2013 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem Készségfejlesztő tanszékének tanára, 2012-2017 között a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek művészeti vezetője.
2009-től az Eszterházi Károly Katolikus Egyetem Ének-zenei tanszékének egyetemi adjunktusa, 2018-tól a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának oktatója.

Helyszín

ISON
Hársfa utca 25.
Budapest, 1074 Magyarország
+ Google Térkép